نبشته ی بهزاد برمک در مورد رُمان سرزمین اهورا - نویسنده

 

نوشته ی بهزاد برمک در مورد کتاب سرزمین اهورا - اثر سروش مهرنوش نیکزاد

 


بهزاد برمک - نویسنده
سرزمین اهورا
نام کتاب داستانیست که به وسیله ­ای جوان مستعد و با پُشتکار وصف­ ناپذیر، بنام سروش مهرنوش نیکزاد در یازده­ بخش به رشته­ی تحریر درآمده­است. من ضمن سپاس از همکار سابق­ام در مرکز علمی و فرهنگی نخبگان معارف بابت نگاشتن این اثر مفید و ارزنده، موفقیت­های مزید او را در آفرینش همچو آثار از بارگاه خداوند داد و دانش آرزو نموده و از مساعدت بی­شائبه خانم محترم ـ منیژه نادری؛ مسوؤل انتشارات شاهمامه در کشور شاهی هالند به­ خاطر نشر و پخش ابراز امتنان می­کنم.

داستان­های این رُمان بازتاب­ دهندۀ ابعاد گسترده­یی اجتماعی، اقتصادی و نگاه نویسنده بر مبانی خاستگاه سرزمینی­است که نیکی، فراوانی و روشنایی را به جهان هدیه می­کند و انسان­ها و موجودات زمینی و فرا زمینی را به کار، عشق، محبت، موسیقی، رقص، پایکوبی، پوشش، آموزش، نوآوری، گــُــل­های آبی و سبز، خـُـم، باطری، بوتل، پیمانه و مضاف بر آن تأمین ارتباطات دعوت می­نماید. خلق خدا را فرا می­خواند با تلاش و مبارزه­­ی خسته­گی ناپدیر در برابر ستم و ستمگرانی­که به مردم ـ خراج، حواله، برات، ستم، زورگویی، شهوت­ رانی و فقر فراگیر را تحمیل کرده­اند، به پا خیزند و از خودبسنده­گی، آزادی، خودباوری و استقلالیت خود مدافعه نمایند.

در همه­ای داستان­ها، خیال و رؤیا جلوه­هایی خود را برمی­تابد و تموج در آن آشکارا به مشاهده می­رسد. همچنان اعمال حاکمانی را که برای خوشگذرانی خویش، مردم مظلوم و بانوان گلرُخ را مورد بهره­کشی جنسی، مادی و معنوی قرار می­دهند و کام خود را شیرین می­سازند، نکوهش می­کند.

در یکی از سوژه­ها، کار در معدن آهن به تصویر کشیده شده­است که بی­نهایت شاق و با دشواری­ها همراه است و دسترسی به استخراج آهن قربانی­های بیشماری را وقتاً/ فوقتاً از طبقه کارگر می­ستاند که بیانگر زنده­گی عصر حجر و قرون وسطا می­باشد.

قشر تحصیل­­کرده، دانشمندان، نخبه­ها و نوابغ به­ عنوان فرزانه­گان در فرازی از این اثر معرفی شده­اند که دارای ویژگی­هایی منحصر به فرد بوده، همچو ایلیت فرا زمینی در تعامل با اجتماع انزوا بر می­گزینند و از ترس تکفیر حاشیه ­نشینی را ترجیح می­دهند.

در هر یکی از داستان­ها خِصال شاهان، شهزاده­گان، شاهدُخت­ها، فرماندهان، نگهبانان مرزی، ملبانان، شیخ عابد، طلسم، جادو و باریابی نزد پادشاهان به شیوۀ رسا تصویر شده­است. در متن داستان­ها به دریا، ساحل، کاپیتان، کشتی، امواج، خدمه و عوارض جانبی­اش مشمول: طوفان، ابرهای تیره و اضافه بر آن، وزش تند بادها که مسافرت بحری را به مخاطره روبرو می­سازد، اشاره رفته­است. نباید فراموش گردد که در بندرگاه­ها از خوردنی­ها، نوشیدنی­ها و دست پُخت لذیذ بحری و استقبال از مهمانان نیز تذکر رفته­ است.

چون در برخی از این داستان­ها از سحِر، جادو، طلسم، علایم، نشانه­ها و اشکال هندسی و مدور با رمزها مطرح است، می­توان گفت که رمزگشایی یکی از معیارهای فن آوری بود و کاربُرد از علایم و نشانه­ها در گشودن و بهره­گیری تکنالوژی برای افراد فرهیخته و زیرک در رسیدن به حل معماها و پُرسش­ها مدد می­رساند.

افرادی­که عاشقانه و عارفانه از طریق آموزش علاقه­مند به نتایج تحقیقات پژوهشی استند، آنان­ را نخبگانی می­نامند که حتا در عشق ملکوتی شان در فرجام با توجه به خوش­ بین بودن شان به جهان هستی، به مدارج اعلی نایل آمدند و سزاوار چنین پاداشی نیز شناخته ­شدند.

در جا... جایی این خامه از کوه، جنگل، صحرا و دشت و دمن جغرافیایی حرف زده می­شود و به منظور دستیابی به جغرافیا و مناطق تمدنی دیگر مطمئناً ضرورت به ایجاد تأمین پُل ارتباطی احساس می­گردد که بنام­های تسمه ارتباط، دهلیز، دالان، تونل و مسیر نیز نام بُرده شده­است.

مرور داستان­ها مرا به این نتایج رسانید که نویسنده پُرتلاش کتاب سرزمین اهورا خود نیز بر آن اذعان دارد، همه داستان­های تحریر یافته، پیامد و نتایج پژوهشی است که وی در مراحل مختلف، دنبال آن بود و با خوش­ بینی بی حد و حصری که در رسیدن به این اهداف داشت، موفق گردید آنرا تدوین و تنظیم نماید که خامه­ای موجود در دست شما قرار دارد. بخوانید و لذت ببرید!

انتهای یادداشت را با ابیاتی از زنده­­ یاد قهار عاصی به پایان می­رسانم:

"خودم این سو، دلم آن سوی دریا// مقام و منزلم آن سوی دریا

ز درد دل گرفته تا جوانی// تمام حاصلم آن سوی دریا

خودم این سو، دلم آن سوی دریا// مقام و منزلم آن سوی دریا"

 

با سپاس و حرمت

بهزاد برمک

Comments

Popular posts from this blog

زندگی نامه سروش مهرنوش نیکزاد- نویسنده،‌ مستندساز و مهندس

رمان به دنبال سرنوشت